top of page
Bike Trip

Wat anderen over WWW zeggen

Twijfel je nog of WareWoordenWereld bij jou past? Dit zijn de ervaringen van je voorgangers.

"Kim las mee toen ik mijn boek schreef. Het was heerlijk om na elk hoofdstuk weer te kunnen praten over wat ik met de tekst beoogde, maar ook over de details. Kim heeft oog voor zowel de grote lijnen als het ambachtelijke handwerk dat nu eenmaal komt kijken bij elk schrijfwerk."

Irwan Droog
Redacteur, auteur
van bestseller
Het huis aan het einde
(januari 2022)

 

"De voorstelronde was hilarisch, het ijs meteen gebroken. Direct bij de eerste oefening leerde ik al veel!" -- Marloes

"Wat jammer dat de cursus na twee dagen klaar was, het had van mij een week mogen duren! Het was een eyeopener om te zien dat ik veel creatiever ben dan ik dacht" -- Dominik

"Ik heb ervan geleerd om anders te denken over het effect van mijn geschreven tekst op de lezer. Ik ga dit zeker toepassen. Superleuk en leerzaam!" -- Stefanie

"Ik schrijf nu opeens veel minder suf" -- Niels

Deelnemers
van de schrijfcursus
Creatief Schrijven en
de Schrijfretraite

"Kim Linssen is de reden dat ik journalistiek ben gaan studeren en ben gaan schrijven. Ze stelde me de juiste vragen waardoor ik ineens een nieuwe weg open zag gaan. Ze heeft me daarnaast met haar passie voor het opsporen van taalfouten bij talloze stukken bijgestaan. Ik zou haar iedereen aanraden."

Ivo van Woerden
Journalist, auteur
van onder meer
De vreemdeling in de tuin en Undercover in de ouderenzorg

"Kim, mijn eindredacteur, wat een bijzondere wisselwerking is er tussen ons ontstaan. Je deed niet alleen je werk – en hoe! –, je gaf ook prima inhoudelijke feedback en verhelderende inzichten over bijvoorbeeld polyamorie. Dank je wel voor je betrokkenheid."

Eva Wolf
Psychosociaal therapeut en auteur van De Bloem

"Kim was een fijne en gezellige collega op de redactie van Vriendin en nu als freelancer kan ik zeggen dat ze nog steeds een fijne collega is, maar ook dat ze goede teksten schrijft en de deadlines altijd haalt. Ook draagt ze actief bij aan het vaststellen van de onderwerpen en staat ze altijd klaar als ik een spoedklus heb."

Erica Holmes
Chef lifestyle bij
tijdschrift Vriendin

"Kim geeft goede en duidelijke feedback bij haar schrijfbegeleiding. Zo kon ik mijn verhaal naar een hoger level tillen. Ik heb onze samenwerking als zeer prettig ervaren. Het eerlijke commentaar en haar ideeën was precies wat ik zocht in een partner. Zeker een aanrader!"

Priscilla van Niersen
Deelnemer van persoonlijke schrijfbegeleiding

"Kim is een betrokken, eerlijke maar ook lieve redacteur. Mijn boek is een persoonlijk rauw verhaal, waarbij ik zocht naar een redacteur die met empathie maar ook een kritische blik kon kijken naar mijn manuscript. Bij Kim was ik aan het goede adres en het was een prettige, snelle en fijne samenwerking. Samen hebben we er een krachtig boek van gemaakt en daar ben ik onwijs trots op. Dankjewel!"

Arlette Kloppers
Schrijver van Als geluk niet meer vanzelfsprekend is
(april 2022)

"Zit ik op het juiste spoor? zo vroeg ik me af. Ik heb Kim daarom het eerste deel van mijn manuscript gestuurd. Dan kon ik nog tussentijds bijsturen. Kim heeft me vervolgens goede suggesties gegeven om me op weg te helpen. Daarnaast wees ze me op zaken die ik zelf over het hoofd had gezien. Ik kan weer vooruit. Overigens verliep het contact bijzonder prettig. Feedback op je tekst krijgen, blijft spannend. Bij Kim ging dat heel relaxt."

Johan
Deelnemer van manuscriptbeoordeling

"Mijn hele verhaallijn stond op papier. En daarna wist ik niet zo goed wat de next step moest zijn. Dit was naar mijn beste kunnen, maar echt heus niet goed genoeg om zo uit te brengen.

En toen was daar Kim, van WareWoordenWereld (ja die van die schrijfchallenges op Instagram!), die mijn pagina begon te volgen. Haar activiteiten trokken mijn aandacht en ik contactte haar omdat ik daar meer van moest weten. Ze bood me aan een paar hoofdstukken van m'n boek te lezen, om zo te kunnen adviseren bij welk van haar diensten ik het meest baat zou kunnen hebben.

En nu zitten we midden in de samenwerking en het is zo interessant! Ik leer enorm van haar tips; dialogen worden pakkender, omschrijvingen gaan meer leven en ik leer de lezer meer vanuit mijn ogen te laten lezen. Ik ontdekte dat 'oh' niet hetzelfde is als 'o'. En nu moet ik mijn stopwoordje de nek omdraaien. Love it! Ik begin zelfs echt een beetje in het eindresultaat te geloven. Bedankt, Kim!"

Tara Kant
Auteur van Gehecht

"Kim was prompt en open in haar communicatie naar mij toe. Wanneer ze corrigeert, legt ze ook duidelijk uit waarom ze dat doet en geeft ze goede suggesties bij haar redactie. Hierdoor leer en groei je als auteur enkel meer en bekijk je dezelfde scène vanuit een ander perspectief."

Kelly Dellene
Auteur

"WareWoordenWereld staat mij onveranderd met raad en daad bij, redigeert mijn teksten en deelt heel veel handige tips en tricks op haar pagina voor (aspirant-)schrijvers. Dank Kim 💕"

Cynthia Poen
Auteur, blogger

"Kim is voor mij één grote inspiratiebron. Haar toegankelijkheid en humor passen goed bij mij (en ik weet ook zeker bij jou). Ik heb Kim gevraagd om te kijken naar mijn websiteteksten. Ik kwam er zelf niet goed uit en had een blinde vlek. Die heeft zij weggehaald door vooral veel vragen te stellen en mij tips te geven die ik direct kon toepassen. Ze zette mij aan het denken en AAN. Ik ben haar daar heel dankbaar voor."

Floor van der Steen
Brain Balance coach

"Ik heb Kim gevraagd om de eerste hoofdstukken van mijn manuscript te beoordelen. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Kim is razend scherp, en kwam met een aantal concrete suggesties waar ik direct mee aan de slag kon. Geen kleine details en spelling, maar echt goed overkoepelend advies over perspectief, stijl en impact. Het verhaal ging meteen beter lopen."

Niels Westerneng
Fantasyauteur

"Met dertig andere cursisten zaten we in een warm bad met toffe schrijfopdrachten die wekelijks gegeven werden. Het maken van de opdracht, het meelezen van de uitwerking van anderen, het ontvangen én geven van feedback aan mede-cursisten zorgde ervoor dat mijn schrijfhart harder ging kloppen. Dank je wel, Kim!" - Annemiek

"Aanrader voor iedereen die van schrijven houdt!" - Klaartje

"De sfeer van Kims filmpjes en posts is persoonlijk en to the point. Ik krijg een eerlijk verhaal te zien en dat werkt uitnodigend en inspirerend. Doordat ze ook scherp is op de inhoud, is het leerzaam om te volgen. En ze is ook gewoon heel grappig." - Jeroen

"Kim is een heel fijne docent. Ik heb me erg veilig gevoeld om woorden te delen. Fijne feedback, altijd meteen antwoord en denkt mee. Supertof! Zou vaker wat willen doen met haar!" - Kathleen

"De docent is kundig, professioneel en toch heel benaderbaar. Ze geeft praktische tips en handvatten waar je echt iets mee kunt. Maar ze is er ook voor inspiratie vanuit een breed perspectief." - David

Deelnemers
van Het Schrijfkwartet, de online cursus Creatief Schrijven via Instagram (4 weken, 4 lessen)

"Kim heeft uiterst kundig geholpen met de eindredactie van mijn boek. Ik had een strakke deadline en dankzij haar flexibiliteit is deze ook gehaald. De kosten waren duidelijk en ze heeft geholpen de laatste puntjes op de i te zetten waardoor alles toch net beter stond dan als ik geen eindcorrectie had laten doen. En als kers op de taart heeft ze ook nog eens nog wat redactiewerk tijdens de correcties gedaan waardoor het verhaal nog een stuk soepeler liep dan voorheen. Maar misschien moet ik dat niet zeggen, want dan gaat iedereen dat verwachten..."

Shad Raouf
Auteur van Kinderen van de Zagros

"Daar was het dan… Mijn manuscript waar ik meer dan een jaar aan geschreven had. Geen idee wat ik er verder mee moest en of het wel goed was. Na lang aarzelen contacteerde ik Kim. Ik kende haar al langer via haar Instagramkanaal. Haar enthousiasme haalde me over de streep. Met veel liefde heb ik mijn kindje aan haar toevertrouwd en ik wachtte in spanning af voor haar professionele feedback op mijn verhaal.

Toen ik mijn geredigeerde manuscript onder ogen kreeg, schrok ik toch wel een beetje van de vele correcties. In het rood dan nog. Ook werd een aantal paragrafen, van zorgvuldig door mij bij elkaar gesprokkelde woorden, volledig geschrapt.

Is Kim dan zo streng? Eerder rechtvaardig. Ik heb ontzettend veel van deze redactieronde geleerd. Zo weet ik nu dat mijn perspectief niet altijd goed zat en begrijp ik ook veel beter de ‘show, don’t tell’. Door het schrappen van ‘opvulwoorden’ leest het verhaal ook veel vlotter. Al vond ik het in eerste instantie best wel pijnlijk om zo’n 3000 woorden te zien verdwijnen. Maar ook daar leerde Kim mij dat ik geen angst moet hebben dat mijn boek te dun wordt, dat het soms beter is om het klein te houden. En ze heeft gelijk. Dat zie ik nu ook.

Ik ben haar dan ook heel dankbaar. Voor haar eerlijke feedback, voor haar harde werk en zeker voor haar lieve woorden die me motiveren om van dit manuscript iets moois te maken."

Nancy Brands
Feelgoodauteur

"Kim is een fijne redacteur die met een kritische, maar wel opbouwende pen door je manuscript gaat. Ze denkt actief mee en weet je verhaal naar een hoger niveau te tillen."

Kelly van Eeten
YA-auteur 

"Zelfs toen Kim nog helemaal niet kon praten, vertelde ze al verhalen. Bijvoorbeeld aan de kat op het terras in Mallorca."

Marion van der Schaft
Kims moeder

redactie, ghostwriting, manuscript, schrijfcursus

Maar of die kat erg onder de indruk was van mijn verhaal...?

Kim Mallorca.jpg
bottom of page