top of page

Redactie voor uitgeverijen

Ben jij een uitgever en zoek je een freelance persklaarmaker of corrector? Met jarenlange ervaring staat WareWoordenWereld voor jou klaar, en wel direct!

Persklaarmaken

Hierbij kijkt de redacteur of alles staat zoals jij het als uitgever wilt ontvangen. Andere vragen die WWW behandelt: staan er geen kromme zinnen in? Zegt de auteur niet binnen één alinea vier keer hetzelfde woord? Staan de witregels, inspringingen en tussenkopjes goed? Is de info consistent (de namen van karakters, locaties)? Staan er geen typefouten meer in?

Net dat beetje extra: je krijgt de tekst terug in twee Wordversies: met 'wijzigingen bijhouden' + opmerkingen en eentje waarbij de wijzigingen geaccepteerd zijn. Met die laatste versie kun je dan goed zien waar er nog info ontbreekt of onduidelijk is. De schrijver houdt altijd zelf de keuze of hij iets doet met deze opmerkingen of niet.

Correcties
Na eventuele aanpassingen van de auteur is het tijd voor de laatste check, de correctieronde in pdf: staan er geen rare afbrekingen, staan de komma’s goed, zijn alle typefouten er echt uit, kloppen de noten en bladzijdenummering, hebben alle (tussen)kopjes dezelfde opmaak, is de inhoudsopgave helemaal in orde, enzovoort. Ook hierna krijgt de auteur het werk nog een keer te zien, en dan is het boek klaar voor de drukker.​​

NB: De term 'persklaar' wordt soms onterecht gebruikt voor de allerlaatste check op de pdf, het is ook een verwarrend woord. Officieel betekent het 'klaar om te zetten', oftewel: klaar om opgemaakt te worden.

persklaarmaken_edited.png

Prijzen

  • Persklaarmaken: offerte na beoordelen eerste pagina's. Vanaf €8,- per duizend woorden.

  • Correcties: offerte na beoordeling eerste pagina's. Vanaf €7,- per duizend woorden.

Totaalpakket

  • Alles in één: de twee redactierondes (door twee verschillende redacteuren) + flaptekst. Offerte na overleg. 

 

41

Aantal geredigeerde boeken:

bottom of page