Redactie voor boeken

Alle succesvolle boeken gaan door twee redactierondes heen: het persklaarmaken en de correcties. Voor beide staat WareWoordenWereld jou bij.

persklaarmaken_edited.png

Zodra je boek af is, vindt de persklaarronde plaats. Daarin kijkt de redacteur of alles staat zoals de uitgever het wil ontvangen. Andere vragen die WWW behandelt: staan er geen kromme zinnen in? Zeg je niet binnen één alinea vier keer hetzelfde woord? Staan de witregels, inspringingen en tussenkopjes goed? Is de info consistent (de namen van karakters, locaties)? Staan er geen typefouten meer in? Jij krijgt je tekst terug in twee Wordversies: met 'wijzigingen bijhouden' + opmerkingen en eentje waarbij de wijzigingen geaccepteerd zijn. Met die laatste versie kun je dan goed zien waar er nog info ontbreekt of onduidelijk is. Je houdt als schrijver altijd zelf de keuze of je iets doet met deze opmerkingen of niet.

Na jouw eventuele aanpassingen, is het tijd voor de laatste check: de correctieronde. In principe is je boek dan opgemaakt in boekbladzijdes. De corrector checkt in deze pdf: staan er geen rare afbrekingen, staan de komma’s goed, zijn alle typefouten er echt uit, kloppen de noten en bladzijdenummering, hebben alle (tussen)kopjes dezelfde opmaak, is de inhoudsopgave helemaal in orde, enzovoort. Ook hierna krijg jij als auteur je werk nog één keer te zien, en dan is jouw boek klaar voor de drukker.​​

Persklaarmaken

Geschikt voor een manuscript dat in principe af is, maar nog even streng geredigeerd moet worden. 

Prijs per 1000 woorden: in overleg en na beoordelen van de omvang van de klus.

Correcties

Geschikt als laatste check voordat het boek naar de drukker gaat.

Prijs per 1000 woorden: in overleg en na beoordelen van de omvang van de klus.

 

teller

16

Aantal geredigeerde boeken: