Redactie voor boeken

Alle succesvolle boeken gaan door twee redactierondes heen: het persklaarmaken en de correcties. Voor beide staat WareWoordenWereld jou bij.

persklaarmaken_edited.png

Persklaarmaken

Zodra je boek af is, vindt de persklaarmaakronde plaats. Het woord 'persklaar' zorgt vaak voor verwarring, omdat het klinkt als 'bijna naar de drukker'. Maar officieel is het de eerste redactieronde op woord- en zinsniveau. Daarin kijkt de redacteur of alles staat zoals de uitgever het wil ontvangen. Andere vragen die WWW behandelt: staan er geen kromme zinnen in? Zeg je niet binnen één alinea vier keer hetzelfde woord? Staan de witregels, inspringingen en tussenkopjes goed? Is de info consistent (de namen van karakters, locaties)? Staan er geen typefouten meer in? Jij krijgt je tekst terug in twee Wordversies: met 'wijzigingen bijhouden' + opmerkingen en eentje waarbij de wijzigingen geaccepteerd zijn. Met die laatste versie kun je dan goed zien waar er nog info ontbreekt of onduidelijk is. Je houdt als schrijver altijd zelf de keuze of je iets doet met deze opmerkingen of niet.

Correcties
Na jouw eventuele aanpassingen, is het tijd voor de laatste check: de correctieronde. In principe is je boek dan opgemaakt in boekbladzijdes. De corrector checkt in deze pdf: staan er geen rare afbrekingen, staan de komma’s goed, zijn alle typefouten er echt uit, kloppen de noten en bladzijdenummering, hebben alle (tussen)kopjes dezelfde opmaak, is de inhoudsopgave helemaal in orde, enzovoort. Ook hierna krijg jij als auteur je werk nog een keer te zien, en dan is jouw boek klaar voor de drukker.​​

Prijzen voor particulier

  • Persklaarmaken: offerte na beoordelen eerste pagina's. Vanaf €8,- per duizend woorden.

  • Correcties: offerte na beoordeling eerste pagina's. Vanaf €7,- per duizend woorden.

  • Alles in één: de twee redactierondes + flaptekst + synopsis. Hiermee is je boek  klaar! Kosten: een mooi totaalprijsje met korting, offerte na overleg. 

Prijs voor bedrijven

  • Per duizend woorden, offerte na overleg.

 

teller

23

Aantal geredigeerde boeken: