Jij wilt schrijven. Beter nog: jij kúnt schrijven. En dat ga je ervaren tijdens deze Schrijfweek.

boek-schrijven.jpg

 Schrijfretraite aan zee
21 - 27 februari 2022

 

Even ertussenuit en niets anders aan je hoofd dan jouw verhalen, gedichtjes en andere hersenspinsels die als vanzelf op je papier/scherm verschijnen. Na deze week ben je weer opgeladen en heb je genoeg zelfvertrouwen om wel een heel boek te schrijven!
Dit alles op een prachtige locatie, Het Zeehuis, midden in een uitgestrekt duingebied bij Bergen aan Zee.

 

Wie je ook bent...

Van beginnende schrijver tot zeer ervaren: voor iedereen is deze schrijfweek leuk, leerzaam, begrijpelijk en inspirerend. Dat stemmetje dat zegt ‘maar ik kan helemaal niet schrijven…’ verdwijnt vanaf dag 1. Het is geen wedstrijd, we leren juist van elkaar.

 

Waar je het ook voor wilt gebruiken...

In de lesblokken leer je schrijftechnieken (toegespitst op creatief schrijven) waarmee je ál je schrijfsels aantrekkelijker maakt, van je roman tot aan je sollicitatiebrief.

 

Wat je ook zoekt...

Bij deze schrijfweek kom je heerlijk tot rust maar zal je ook overlopen van inspiratie.
Door de speelse, vernieuwende en soms hilarische groepsoefeningen gaan de zinnen uit je toetsenbord/pen stromen! Daarnaast is er natuurlijk tijd genoeg om zelf aan de slag te gaan met de oefeningen of je eigen werk, en staan de twee docenten altijd klaar voor hulp of feedback.

Arrangement

  • Zes dagen in een prachtig huis aan zee omringd met adembenemende natuur

  • Vijf dagen workshops van twee docenten

  • Keuze uit een één- of tweepersoonskamer

 

Bijdrage
Tweepersoonskamer 635,- p.p.
Eenpersoonskamer 725,- p.p.

 

Groepsgrootte: max. 20 deelnemers


Er is in het Zeehuis een grote gemeenschappelijke keuken waar we samen eten maken, maar waar je ook even zelf iets kunt pakken of maken als je trek hebt.

De docenten

Julie Scott -- Schrijft verhalen, songteksten en gedichten. Zij is vaste blogger bij het online magazine HoeVrouwenDenken en ze organiseert al meer dan vijftien jaar retraites die in het teken staan van creativiteit, expressie en zingeving. Julie woont in Den Haag samen met Peek, houdt enorm van lange reizen maken en is naast schrijfster professioneel muzikant, vocal coach en kunstenaar. www.juliescott.nl

 

Kim Linssen -- Heeft Journalistiek en Proza gestudeerd, is eindredacteur, manuscriptbeoordelaar en schrijfcoach. Ze houdt van zelfgeorganiseerde feestjes en festivals en schrijft het liefst korte verhalen.
Kim woont weer in Amsterdam, na een halfjaar op een bijna onbewoond eiland in de poolcirkel te hebben geleefd, waar ze een vaste blog had bij Flaironline en een roman schreef (die nu bij haar uitgever ligt).