top of page

4 schrijftechnieken

4 opdrachten & feedbackrondes

4 weken

4 tientjes

En... KWARTET!

IMG-1763.jpg

 Het Schrijfkwartet 
Via Instagram - 2-29 januari 2023

 

“Schrijven is gewoon een paar trucjes kennen, eigenlijk kan iedereen het.” Dit heb ik al vaak gezegd en daarmee heb ik nooit iets onaardigs bedoeld over het harde werk en de inzet van schrijvers. Natuurlijk hebben sommigen meer aanleg of talent dan anderen. Maar het is wel echt zo: er zijn globaal vier basistechnieken uit het Creatief Schrijven die ELK schrijfwerk met grote sprongen vooruit laten gaan. Niet alleen verhalen en gedichten, óók sollicitatiebrieven, werkverslagen en websiteteksten. En als je deze technieken eenmaal kent, zie je opeens overal teksten waar het met een paar kleine ingrepen direct beter kan. Ook bij je eigen werk. Het goede nieuws: als je deze technieken kent, verleer je ze nooit meer. En dat niveau van schrijver-zijn kun je in slechts vier lessen bereiken.

 

Uiteraard is ‘goed’ ook een kwestie van smaak. De ene docent leert je soms schrijfmanieren waar de andere nou juist op tegen is. Maar de technieken uit Het Schrijfkwartet zal niemand tegenspreken. Zie het maar zo: wat de allerlekkerste soort stamppot is, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar dat je eerst de aardappelen moet koken voordat je ze stampt, daar zal iedereen het over eens zijn.

 

Wat kun je verwachten

Ik (je docent) ben op dit moment razend druk om deze lessen te ontwikkelen. Alvast een idee van wat je krijgt: vier video's waarin ik uitweid over een bepaalde techniek uit het Creatief schrijven, verteld in de losse en begrijpelijke stijl die je van mij gewend bent. Vele tips om deze techniek toe te passen. Schrijfchallenges die je inspireren om direct het geleerde toe te passen op jouw nieuwe of bestaande schrijfwerk. Opbouwende feedback van mij en de andere deelnemers. Elke week een moment waarop ik live ga en je mij rechtstreeks vragen kunt stellen. En... degene die het meest meedoet met schrijven en feedback geven, wint ook nog een mooie schrijfprijs! 

Eigenlijk leer je hierbij dus op maar liefst 4 manieren, door:

  1. te schrijven op basis van de les en opdracht;

  2. het commentaar dat je krijgt te vertalen naar een verbeterkans;

  3. het lezen van vergelijkbaar werk van andere schrijvers (plus het commentaar van anderen daarop);

  4. zelf onderbouwd én opbouwend commentaar te geven (hiervoor krijg je richtlijnen).

 

En dat allemaal voor slechts vier tientjes! Daarnaast is Het Schrijfkwartet de ultieme manier om je schrijversnetwerk (verder) op te bouwen.

 

Nog even dit

  • Het Schrijfkwartet is voor volwassenen, van ELK niveau, de lessen zijn voor iedereen begrijpelijk en toch vernieuwend. Geen enkele reden om onzeker te zijn over je schrijfwerk: ook al heb je nog nauwelijks creatief getypt, je zelfvertrouwen zal enorm gaan groeien door de hulp en feedback die je hier krijgt. Ook gaat het om de inhoud, niet om je spelling.

  • Studielast: vanaf 3 uur per week (flexibel in te delen: je bepaalt zelf wanneer je je huiswerk doet en je kunt deze cursus overal doen waar je je telefoon bij je hebt)

  • Kosten: €40,- p.p.

 

Inschrijving voor Het Schrijfkwartet is op dit moment niet mogelijk.
Op de hoogte blijven? Stuur een berichtje!

 

 

Kim Linssen.jpg

Over de docent

Kim Linssen studeerde Proza aan de Schrijversvakschool en Creative Writing aan Wesleyan University. Als docent staat ze bekend om haar directe maar vriendelijke aanpak, waarbij elke cursist een berg zelfvertrouwen krijgt en met nieuwe inspiratie als schrijver bijna tijd tekort komt.

Ps: Liever geen werk van anderen lezen? En mijn onverdeelde aandacht krijgen bij jouw schrijfwerk? En persoonlijke, toegespitste tips ontvangen op jouw boek?
Dat kan ook! Ik heb nog ruimte bij manuscriptadvies

bottom of page